joi, 28 octombrie 2010

George Zaharencu, folkistul îndrăgostit de dans

George Zaharencu, folkistul îndrăgostit de dans

George este foarte ataşat de chitara lui

George este foarte ataşat de chitara lui

George Zaharencu a început să studieze pianul încă de la vârsta de cinci ani, dar mai târziu şi-a descoperit pasiunea pentru chitară, muzica folk şi dansurile populare. George a urmat de mic cursuri de pian, timp de doi ani. Se descurcă şi acum la pian dar a simţit de mult că nu e chemarea lui.
Chemare pe care şi-a descoperit-o mai târziu, când profesorul Nicolae Sava de la Liceul de Artă l-a învăţat primele acorduri la chitară. Pe baza cunoştinţelor acumulate timp de câteva săptămâni, s-a apucat să studieze de unul singur pe Internet şi s-a îndrăgostit pe loc de muzica folk.
„Din punctul meu de vedere, muzica folk este cea mai bună combinaţie între muzica instrumentală, voce şi versuri. Când cineva are ceva de spus se adresează folkului“, crede George, căruia îi mai place totuşi şi muzica blues, jazz şi underground. Cu chitara în mână a avut mai ulte apariţii pe scena Palatului Copiilor, activând timp de un an la cercul de chitară, are câteva coveruri după Vali Sterian şi Phoenix dar speră să aibă cândva şi o compoziţie proprie.

Activează în ansamblul Zadunaiskaia Sici
În perioada 2001-2005 a urmat şi cursuri de balet în cadrul Palatului Copiilor, dar s-a lăsat din cauza unei fracturi la mână. Aceasta nu l-a împiedicat ca, mai târziu, ca membru al Uniunii Ucrainenilor din România, să activeze în cadrul ansamblului folcloric pentru tineret Zadunaiskaia Sici.
 „Mi-a plăcut întotdeauna să dansez aşa că nu mi-a fost foarte greu să mă impun în cadrul ansamblului şi să mă adaptez dansului folcloric. Am participat cu ansamblul nostru la mai multe festivaluri interetnice. Cel mai mult mi-a plăcut la Sighişoara în 2004, unde am fost foarte bine primiţi, într-o zonă unde interculturalitatea este la ea acasă“, îşi aminteşte George.

2 comentarii: